Autor Tema: Jailbreak iOS  (Posjeta: 1638 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline malivrag99

 • MODERATOR
 • *
 • Postova: 920
 • Country: mon
 • Thanked: 1355 times
 • Spol: Muški
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • Chrome 47.0.2526.106 Chrome 47.0.2526.106
Jailbreak iOS
« u: Siječanj 03, 2016, 21:52:24 »
Šta dobijate Jailbreakom?
        Jailbreak predstavlja svojevrsno otključavanje sistemskih podešavanja iOS uređaja (iPad, iPhone, iPod), tako da na takvom uređaju možete izmeniti izgled ikonica, dodati nove prečice za sistemske radnje i slično, odnosno dobijate veći stepen prilagođavanja korisniku (user customisation). Jednom rečju, otključavate puni potencijal Vašeg iOS uređaja. Sve ove izmene i modifikacije idu na štetu bezbednosti uređaja,koja je kod Kompanije Apple na visokom nivou, a ovim postupkom se spušta na nivo Android operativnog sistema.
Naravno simbol Jailbreak-a je Cydia, zbog čega se najveći broj domaćih korisnika i opredeljuje za isti. Cydia predstavlja početnu stranu ovih dodatnih podešavanja, ali i tržište aplikacija koje mogu da se preuzmu besplatno, a koje na zvaničnom App Store-u koštaju od pola, pa do nekoliko desetina dolara. S obzirom da Cydia omogućava, osim sistemskih podešavanja,  jednu vrstu crnog tržišta aplikacija, i da krši zakon o zaštiti intelektualne svojine, nije čudo što u svakom novom ažuriranju iOS operativnog sistema, prethodni Jailbreak biva poništen. Što se tiče samih uređaja, Jailbreak je potpuno neškodljiv i ne može da ošteti vaš Apple uređaj. Naravno, svako preterivanje sa modifikacijama iOS aparata može dovesti do nestabilnosti u radu kao i do usporavanja aplikacija, ali pošto Jailbreak nije zvanično odobren, radite na sopstvenu odgovornost jer Apple ne može da Vam garantuje za performanse i pouzdanost uređaja čiji je sistem izmenjen.
Šta “Untethered Jailbreak” znači?
Untethered Jailbreak znači da uređaj kada se jednom jailbreak-uje nije potrebno ponavljati postupak dok se ne pojavi novija verzija iOS-a. Odnosno, kod restartovanja telefona nije potrebno iznova instalirati Jailbreak.
Jailbreak za iOS 8
Picture
Hacker Group TaiG ažurirala je alati za Untethered iOS, dodajući trenutnu verziju mobilnog operativnog sistema iOS 8.4. Ovakvu brzinu u kreiranju i proizvodnji alata za jailbreak nije bilo odavno.
Trenutno Jailbreak od TaiG radi samo za Windows. Alati za OS X su u razvoju. Aktuelna verzija 2.2.0  podržava od iOS 8.1.3 verziju do trenutne iOS 8.4. Preuzmanje alatke za jailbreak je moguće na sajtu hakerske grupe.
Sve manipulacije vršite na sopstveni rizik.

Kako uraditi Jailbreak za iOS 8?
Evo kako da uradite JailBreak iOS uređaja koji rade na verzijama od 8.1.3 sve do 8.4. Procedura nije komplikovana sve dok pratite priloženo uputstvo.
TaiG team je nedavno objavio novu verziju v2.2.0 svog popularnog softvera za JailBreak-ovanje. Novi TaiG JailBreak program je kompatabilan sa sledećim Apple uređajima:
iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5 i iPhone 4s
iPad Air 2, iPad mini 3, iPad Air, iPad 4, iPad 3 and iPad 2
iPad mini 1 prva generacija iPad mini), iPad mini 2 (Retina iPad mini), iPad mini 3
iPod touch - peta generacija
*Napomena
 A. Pre nego što bilo šta počnete da radite potrebno je da znate sledeće:

B. TaiG Jailbreak program je dostupan za Windows računare. Za sada, korisnici Mac računara će morati da se snalaze i ovaj program koriste preko virtuelne mašine. Čim se pojavi TaiG JailBreak program za Mac računare mi ćemo vas odmah obavestiti.

C. Ovaj TaiG JailBreak program je kompatabilan sa  iOS 8.4, 8.3, iOS 8.2 i iOS 8.1.3.

E. Prema dosadašnjim informacijama novi TaiG JailBreak program ne bi trebalo da dovede do toga da se neki podaci sa telefona nestanu ali preventive nikad dosta, pa napravite rezervnu kopiju svog uređaja koristeći iCloud ili iTunes.

F. Isključite antivirus program ili sve ostale koje bi mogle da smetaju TaiG programu dok obavlja JailBreak. Takođe, ne zaboravite da deaktivirate firewall jer on može zabraniti pristup internetu TaiG aplikaciji.


Sada, obzirom da ste upoznati sa svim rizicima i mogućnostima TaiG programa, možemo da počnemo sa JailBreak-om vašeg uređaja.
1. Pre nego što počnemo podsetićemo vas da treba da napravite rezervnu kopiju putem iTunes-a.
2. Sa priloženog linka preuzmite najnoviji TaiG JailBreak program za Windows računare.
You are not allowed to view links. Register or Login
3. Povežite vaš uređaj putem USB kabla sa računarom.
4. Privremeno deaktivirajte PIN odnosno Passcode:
Settings > Touch ID & Passcode.
5. Takođe, privremeno isključite opciju za pronalaženje uređaja:
Settings > iCloud > Find my iPhone.
6. Zatim, kao administrator, startujte TaiG program.
7. Kada se startuje trebaće mu malo vremena da detektuje vaš uređaj. Čim ga pronađe i preko telefona odobrite konekciju sa računarom, prikazaće vam se sve informacije o verziji operativnog sistema (eng. firmware). Ipod svega toga, potrebno je da otškilirate “3K Assistant 2.3.0” jer vam to ne treba.
8. I na kraju, sve što treba da uradite je da kliknete na taster “Start”.
Nakon klika na “Start” taster, proces JailBreak-a će biti započet i to ćete na svom ekranu moći da pratite u okviru TaiG programa. Nakon JailBreak-a, uređaj će se automatski restartovati, a kada se iOS podigne videćete Cydia ikonicu na početnom ekranu. A na ekranu vašeg Windows računara će vam se  prikazati poruka “Jailbreak Succeeded!”


Jailbreak za iOS 7
Picture
Naravno,kao što je i bilo očekivano bilo je samo pitanje vremena kada će se pojaviti i famozni jailbreak za najnoviju verziju Apple mobilnog operatvnog sistema iOS.  Evasin0n iOS 7.0.x untethered jailbreak je pušten za oba operativna sistema Windows i Mac. U ovom postu u par koraka objasniću vam kako da odradite jailbreak za iOS 7.0.4 koristeći Evasion jailbreak. Poslednju verziju ćete uvek pronaći na adresi: You are not allowed to view links. Register or Login

Evasi0n Untethered Jailbreak – Podrzane iOS Verzije:
iOS 7.0.6
iOS 7.0.5
iOS 7.0.4
iOS 7.0.3
iOS 7.0.2
iOS 7.0.1
iOS 7.0

Podrzani iUređaji:
iPhone 5s
iPhone 5c
iPhone 5
iPhone 4S
iPhone 4
iPad 2
iPad 3
iPad 4
iPad Air
iPad mini
iPad mini 2
iPod touch 5

Kako uraditi jailbreak za iOS 7.0.4 koristeći Evasi0n u 5 koraka:
Korak 1: Skinite Evasi0n untethered jailbreak za Windows ili Mac.
Korak 2: Pokrenite Evasi0n aplikaciju koju ste skinuli u Koraku 1
Korak 3: Ako vas uređaj ima podešen password, otključajte vaš uređaj i idite u Settings > General > Passcode Lock > I stavite passcode na Off.
Korak 4: Priključite vas iPhone, iPad ili iPod touch sa vašim računarom i sačekajte dok “Jailbreak” ne bude moglo da se pritisne.
Korak 5: Konačno, stisnite “Jailbreak” dugme i sačekajte par minuta, i to je ceo postupak.
Kako uraditi Jailbreak za iOS 6 ?
 Iako pričamo o Jailbreak-u za iOS 6.1.2. uređaje svakako je procedura vrlo slična i za nešto starije. Najnovija alatka dolazi iz Evasi0n kuhinje i predstavlja Untethered Jailbreak. Naravno, pošto je ova tema vrlo aktuelna, jednostavnim ukucavanjem u pretraživač, doći ćete do obilja sajtova i na našem jeziku, koji pružaju uputstva kako da bezbedno uradite Jailbreak, pa ćemo ovde dati samo najvažnije smernice.

Za jailbreak Vam je potrebno samo pet minuta. Sve što vam treba je:
- Računar koji pokreće Windows operativni sistem (XP minimalno), Mac OS X (10,5 minimalno) ili Linux (x86 / x86_64)
- iPhone, iPad ili iPod koji pokreće iOS 6.0 do 6.1.2 (to možete proveriti u Settings > General > About > Version)
- USB priključak
- Kabal za spajanje uređaja na računar

Obavezno proverite da li ste napravili kopiju (back up) svog uređaja pre nego što se upustite u jailbreak. Pre nego što započnete ovaj proces, idite na stranicu Evasi0n i preuzmite datoteku koja se odnosi na operativni sistem vašeg računara.

Pogledajte ovaj video koji je objavio Cult of Mac o poslednjem Jailbreak-u ukratko:

        U nastavku strane daćemo prikaz najkorisnijih Cydia modifikacija, kako biste unapredili iOS iskustvo integrisanjem dodatnih funkcija, izmena, prečica i poboljšati efikasnost . Jednostavnim ukucavanjem naziva programa u pretragu Cydia-e doći ćete do njih. Naravno, pre toga je neophodno instalirati dodatne izvore aplikacija kako biste imali veći izbor. To ćete izvesti tako što ćete otvoriti Cydia-u ----> Manage -----> Sources ---> Edit ---->Add ---> predlažemo sledeće sa naviše sadržaja:
   You are not allowed to view links. Register or Login   
   You are not allowed to view links. Register or Login
   You are not allowed to view links. Register or Login
   You are not allowed to view links. Register or Login
Ukoliko ubacite sve navedene izvore u pretrazi nećete imati problem da pronađete sve navedene aplikacije.
MyWi
Picture
Ovaj fantastičan program vrši mneadžment konekcija i kreira pravila za povezivanje, pogotovo ukoliko iPhone koristite kao prenosni Hotspot. Naravno, uvek postoje i fabričke opcije za ovako nešto na samom uređaju, tako da ukoliko ste zadovoljni sa njima ova aplikacija Vam neće biti potrebna.
Cena: $19.99, free trial
BrowserChooser
Picture
Ukoliko iz nekih razloga želite da koristite drugi pretraživač interenta umesto fabričkog, ova modifikacija će Vam omogućiti da se pretraživač koji ste vi instalirali prikazuje kao podrazumevani.

Cena: Besplatno
Safari Download Manager
Picture
Ovaj odličan dodatak omaogućava Vam da preuzmete bilo koji fajl sa interneta i sačuvate u Vaš uređaj. Podržava do 10 preuzimanja istovremeno.

Cena: Besplatan
Dashboard X
Picture
Nije tajna da iOS korisnici žele Homescreen Widget-e duže vreme. Dashboard X donosi potpuno prilagodljive widget-e na iOS-u, a pri tom su jednostavni za instalaciju i korišćenje. To znači da možete da dodate sat na vaš početni ekran , vremensku prognozu, i mnogo više, baš kao android korisnici.  Kada preuzmete Dashboard X, naći ćete gomilu različitih slobodnih widget-a, da u potpunosti prilagodite svoje iOS iskustvo .  Naravno, dodaci će verovatno ubrzati trošenje baterije , ali ovaj program je definitivno osveženje za iOS interfejs.
Cena: $1.99
NoNewsIsGoodNews
Ako ne koristite iOS Newsstand aplikaciju , možda ćete želeti da sklonite ikonicu. Nažalost , Apple ne dozvoljava da je sklonite, obrišete ili stavite u " gluposti koje ne koristim " folder.
Jailbreakers ima jednostavno rešenje. Instalirajte
NoNevsIsGoodNevs, a čudo od Newsstand ikonice nestaje.  Ukoliko imate časopise, njihova ikona će se pomeriti na homescreen .
Cena: Besplatno
NCSettings
Slično kao SBSettings, ali veoma dobro uglađen NCSettings bez zauzimanja previše prostora u Centru za obaveštenja. Iako ima manje opcija nego SBSettings, takođe brže radi i  deluje više kao da je deo samog iOS sistema.
NCSettings donosi sistemska podešavanja u Centar za obaveštenja , kao što su: uključivanje i isključivanje Wi -Fi , Jačina zvuka,
osvetljenje, usluge lokacije (GPS) , Bluetooth, režim rada u avionu i Respring Centra.
Cena: Besplatno

(applesavetnik.com)
Četiri se stvari ne mogu vratiti: izgovorena riječ, izbačena strijela, protekli život i propuštena prilika.
Your ©INFINITY TEAM by  malivrag99

Offline Mladjo

 • VIP MEMBER
 • *
 • Postova: 39
 • Country: at
 • Thanked: 55 times
 • Spol: Muški
 • OS:
 • Mac OS X Mac OS X
 • Browser:
 • Safari 9.0 Safari 9.0
Odg: Jailbreak iOS
« Odgovori #1 u: Kolovoz 08, 2016, 22:24:03 »
Dali postoji jailbreak za ios 9..?

hvala

poz mladjo