Autor Tema: Kompletni emisioni parametri za T2  (Posjeta: 4210 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

pbva

  • Gost
Kompletni emisioni parametri za T2
« u: Siječanj 11, 2015, 17:59:33 »
Nadam se da će ova tema pomoći oko prijema DVB-T2 signala....
DVB-T2  mreza predajnika je u Srbiji krenula od 2012. a od novembra 2013. je startovala proširena inicijalna mreža  sa znatno većom snagom. Najveću pokrivenost imaju Crveni čot i Avala, a trenutno s emituje od 10-12 kanala.
RTS-1,2,Digital,HD,Prva,Pink, B-92, Hepi se emituju u svim regijama, dok RTV-1,2 na području Vojvodine i regionalni razliciti po regijama.
Za prijem digitalnog zemaljskog  signala  iz Srbije je potreban DVB-T2  risiver ili TV sa ugrađenim   DVB-T2 tjunerom i naravno zemaljska antena. DVB-T2 prijemnici podrzavaju i stariji DVB-T standard, pa se sa njima mogu hvatati i svi DVB-T kanali iz okolnih zemalja ako je područje pokriveno signalom.
S DVB-T prijemnicima  se NE MOŽE uhvatiti DVB-T2 signal
U odnosu na tabelu, ima izmjena... npr. Predajnik Crveno Selo  emituje sada na 59. Kanalu, Vršac 49, Kopaonik 32, a startovali su i neki manji predajnici.


Gašenje analogne TV  kreće od marta. Tabela preuzeta sa jednog foruma od korisnika        "dvb-t manijak" u kojoj se i nalaze i konacne frekvencije po paketima MUX-1(RTS i nacionalni kanali), MUX-2( regionalni i lokalni), MUX-3(pay TV). Greškom piše MUX2 u oba polja.

The following users thanked this post: Dekolte, azr@il, savjesni, lakicer, barkli