Autor Tema: Xtrend ET10000 - luksuz vicetunerov HD PVR satelitski prijemnik  (Posjeta: 1113 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline aleksandar

  • PRIJATELJI FORUMA
  • *
  • Postova: 345
  • Country: mk
  • Thanked: 163 times
  • Spol: Muški
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 15.0.1 Firefox 15.0.1
Xtrend ET10000 - luksuz vicetunerov HD PVR satelitski prijemnik
U današnjem pregledu ćemo vam dati bilo kojoj novu hit ove zime, ali visok Endo satelitski prijemnik Kstrend ET10000 da ovaj sajt još uvek nije pregledao. Ovaj prijemnik je na tržištu već nekoliko meseci, tako da u potpunosti može da proceni svoje performanse i ponašanje u praksi.Fig. Ne 1 -. Prijemnik Kstrend ET-10000, prednji panel (crna)

Vendors Hvala preduzeća takve resivere Pluton elektroprodejna od Trebiče sada imate priliku da se upoznaju detaljno ovaj prijemnik.Fig. Ne 2 -. Prijemnik Kstrend ET-10000, prednji panel

Kstrend ET10000 je vodeći kompanije Kstrend čija oprema je stvarno odličan. Ovo je Linuks HD PVR satelitski prijemnik sa popularnim operativnim sistemom za Enigma 2. prijemnik radi u Full HD 1080p.

Standardna oprema su dva izmenljive satelitska DVB-S2 tjuneri, dok je prijemnik i dalje dostupan dva slota dostupan za drugim berzama tunera.Kstrendu ET10000 tako da možete kreirati punopravno čtirtunerovы prijemnik.Fig. Ne 3 -. Prijemnik Kstrend ET-10000, zadnji panel (od modela u belo)

Postoje pored razmene satelitske tjunerima takođe hibridnih tjunera. Hibridni tjuner prima digitalni zemaljski DVB-T i takođe u novom standardu DVB-T2 ili digitalnog signala kablovske u DVB-C.

Prijemnik može da prima SD i HD signale u MPEG-2 i MPEG-4 / H.264 koji može primiti obe standarde DVB-S i DVB-S2.Srce prijemnika je moćan dual-core procesor Broadcom 7424 u vrednosti od 3000 DMIPS sat frekvencije od 1,3 GHz.

Kstrend ET10000 zaista sadrži flash memoriju 1GB RAM 2 gigabajta Za takav prijemnik nije problem čak i HD PIP (Picture in Picture dva HD kanale).Prijemnik može da se integriše 3.5 "ili 2.5" SATA II hard disk.

Ethernet mreža konekcija, naći ćete još dva puta. Jedan sa brzinom od 1 Gbps, nakon drugog brzinom od 100 Mbps. Multimedija čipset je bez premca, prijemnik igra veliku raznovrsnost video formata uključujući video zapise sa visokim bitrate.Fig. Ne 4 -. Prijemnik Kstrend ET-10000, daljinski upravljač

Dve CI slota za ubacivanje modula proizvoljne dekodiranje su uobičajena pojava u takvim prijemnicima, kao iu dual dekoder Conak.

Deo od originalnog proizvođača softvera Veb brovser Opera i podrškom za Hibrid TV emitovanje HbbTV. Tu je funkcija HDMI CEC (struja, kontrolu i TV).

Ova visoka Endo prijemnik je među najbolja stvar za naše tržište.

Opis Prijemnik
Prijemnik je dostupan u crnoj (proizvođač označenoj kao G-Edition) ili bele boje (beli).Prijemnik ima robustan dizajn, što odgovara dimenzijama 380 k 240 k 60 mm (Š k V k V). Prednji panel dominira lijepim Full Dot Matrik VFD displej, koji nam pokazuje imena programa, vreme i drugih podataka iz menija prijemnika.Fig. Ne 5 -. Prijemnik Kstrend ET-10000, pogledaj ispod haube

Prednji panel prijemnika može se naći u dugmetu srednjem služi za uključivanje / isključivanje (backlight) preklopni poklopac može da pronađe dugmad za osnovne operacije prijemnika, dva Conak čitač dekoder, dva CI slota i jedan USB 2.0 port.

Zadnja strana ima četiri F konektora (ulaz i izlaz satelitski tjuner A i B), SCART konektor za povezivanje sa CRT televizora, optički audio S / PDIF konektor, komponenta IPbPr izlaz, analogni audio izlaz, CVBS video izlaza, četiri USB 2.0 porta i dva mrežna interfejs Ethernet (1 Gbps 1k, 1k 100 Mbps).

Zatim, tu je HDMI 1.4 izlaz za povezivanje sa LCD ili plazma TV, a postoji HDMI ulaz za povezivanje eksternih uređaja. Tu je i roker prekidač.

Zastupljen je uputstva za upotrebu, kabl za napajanje, HDMI kabl, prolaz kabl, šrafovi za montažu hard disk i povezan SATA + napojni kabl koji je predviđen za povezivanje HDD risiver.

Opis menija
Meni je dostupan na mnogim jezicima, uključujući češki.Struktura meni se koristi dati sliku. Pošto je ovo toliko važno Enigma 2 potpuno na korisniku da podesi grafički menija prijemnika. Osnovni Glavne stavke menija uključuju tajmer, informacije, pluginova, Settings i Pasivni / restart.Fig. . 6 bez - Prijemnik Kstrend ET-10000, instaliran 4 tjuneri

Prihodi programi i ponašanje prijemnik
Prijemnik sam imao najnoviju fabriku sliku, čija je funkcionalnost je jako ograničen. Sada postoji veliki broj alternativnog firmvare od timova PLI Open, Open ATV, HDMU, HDF Open, Otvorena KSTA i pod. Za testiranje prijemnika, koristio sam najnoviju verziju popularnog slike Open Pli. Do tog imidža instaliram određene sve neophodne dodatke, tako da sam mogao uživati sve karakteristike prijemnika do maksimuma.

Prijemnik omogućava čuvanje neograničen broj televizijskih i radio programa. Instrukcije ne nađemo bilo tehničke podatke o iznosu stopa simbol SR, koja bi trebalo da rukuju slušalicu. Eksperimentalne metode sam saznao o stepenu SR 1-45 Msim / a standardnom DVB-S i DVB-S2 (8PSK / KPSK). Ovo je svakako veoma dobar rezultat.

Prijemnici normalno umetnuti dva izmenjiva satelitska tjuneri tip AVL6211. Druga dva open slots unutar kutije, ja prvi put još dva komada istog satelitskog prijemnika. Tako sam se punopravno čtirtunerovы satelitski prijemnik. Sa sve četiri tjunera istovremeno radili prijemnik bez problema.

Osetljivost / selektivnost razmena Satelitski prijemnik će se oceniti kao odličan. U poređenju sa referentnom prijemnika Dreambok DM8000 HD PVR tuners BCM4501 bio nešto bolji tjuner Dreambok. Pretraga kanala je brzo, pa čak i kod izbora između programa je oštar (1-2 sek). U SCPC kanala tjuneri su veoma osetljivi na tačan brzine prenosa podataka, sa najmanji broj stopa simbol SR devijacija je samo oko +/- 0.5 MHz.

Prijemnik može lako nositi sa izuzetno visokim prihodima kao što su SR. BBC emisije na Intelsat 907 (27.5 ° Vest). Tuner AVL6211 ima izuzetno zakličovanim problema sa određenim frekvencijama, konkretno, naleteo sam na problem na Astra 2F na 28,2 stepeni istok, transpondera BBC - 11023 / H ili transpondera komore RS - 12732 / V o Jamal 402 satelitu na 55 stepeni East poziciji. To će verovatno izdati drajvere.

Treba napomenuti da su primaoci Kstrend ET10000 koriste druge vrste satelitskih i hibridnih tjunerima od drugih marki prijemnika osim Kstrend ET8000 modela. Takođe nije dozvoljeno apsolutno sve moguće kombinacije tjunerima neverno specifikacije u priručniku.Fig. Ne 7 -. Prijemnik Kstrend ET-10000, info baner

Takođe sam pokušao da Slot "4" tipe ubaci Si2169 hibridni tjuner i risiver meni morala sam da se prebaci na digitalnu zemaljsku DVB-T / T2. Koristeći ovaj tjuner sam tuned sve zemaljsko digitalno emitovanje programa koji su dostupni u mojoj prihoda oblasti. Automatsko traženje nije malo duže, jer izgleda prvi tjuner na kanalu u DVB-T i onda na istom kanalu u DVB-T2.

Sound track se čuva u kodu i naravno možete da sačuvate levi ili desni audio kanal.Prijemnik ima ugrađen OSD teletekst. Češki znakovi kako. Takođe, ne postoji problem sa ćiriličnim pismom.Kvalitet slike je superioran u oba HD i SD programi takođe. Kstrend ET10000 ima zaista sjajan sliku, rekla bih čak i bolje nego prošli put testiranih modela Kstrend ET7000 i ET7500.

Analogni video izlaz SCART je bilo u redu, za razliku od prošlog puta testirani model Kstrendu. Međutim, u pozadini povremeno pokazuje blagi Moire, što nije zbog čvrsti disk, koji radim prijemnik je izgradio, ili ugrađenim ventilatorom ili podzemnih potencijalne razlike na ulazu tuner. Nakon dalje jer sam uradio nema istraživanja, posle svega, ovo izlaz bi verovatno koristiti nekoliko ekstra To može biti samo lokalna stvar.

Daljinski upravljač ima veoma dobru finiš, možete odmah videti otiske prstiju, štaviše, je predugačak, pa svojim ergonomija koje su pretrpele malo. Razumem, ali uslov za proizvođača da imaju bilo kakvu funkciju dugme na daljinskom upravljaču. Ali ono što je važno za korisnik se usmerava na ugao i to je udobno širok, dobro lomiti i odgovor na komande iz DO veoma brzo.

Takođe sam uspešno testirala plugin za promenu daljinski upravljač o tipu Omega (dostupno za starije modele Dreambok). Svaka slika se ugrađeni veb interfejsa, kroz koje možemo Kstrend kontrolisala sa PC ili drugog mobilnog uređaja (smartphone sa Android). Radovi bez problema streaming HD kanala u PC.


Fig. Ne 8 -. Prijemnik Kstrend ET-10000, glavni meni

Otvori sliku PLI nudi da instalirate kompletan asortiman dodatne komponente (dopunske programe). Pokušao sam plugin "bitrate" za merenje brzine streaming video i audio sa kojima su prošle testirano Kstrendi problem. Plugin radili potpuno bez krivice. Može se videti da su proizvođači u nekoliko meseci da prijemnik je na prodaju, Otklanjanje grešaka različite softverske slabe tačke.

Kstrend ET10000 radi čak i sa teškim opterećenja kao zmaj. To se vidi posebno u zahtevnim aplikacijama kao što su HbbTV -. Hibrid TV ili kada koristite veb brovser Opera. Kretanje kroz meni je brz i bezbolan. HV baza prijemnik je zaista odlična.

3000 DMIPS procesor sa taktom od 1,3 GHz ima ogroman pasivni hladnjak. Pored pasivni elementi kao što su otvore na gornjem poklopcu od dna prijemnika i prijemnika je takođe obezbijediti aktivno hlađenje u obliku malog ventilatora koji se nalazi pod ugrađeni hard disk.Fig. Ne 9 -. Prijemnik Kstrend ET-10000, EPG Program

Ukupni rashladni uređaji rešenje sam imao broj zahteva, poklopac bi, sigurno, zaslužila mnogo više otvore. "Legs" na kojoj stoji prijemnik suviše niske, tako da efikasnost ventilatora ugrađene na dnu uređaja je ograničen. Treba napomenuti da je "puna vatra" prijemnik je prilično toplo. Doprinese samo 4 tjunera, ali naravno 3.5 "HDD.

Ako se koristi manje i tjuneri se koristi treba da bude manja 2,5 "HDD, tako očigledno temperatura uređaj proporcionalno smanjuje. Druga opcija je da koristite svoje omiljene SSD hard diskove koje ne zagreva uopšte i su apsolutno čisti zahvaljujući tehnologiji koja se koristi.

Plugin "BackupSuite" se koristi za backup celu sliku Kstrendu. Naravno, ne smem da zaboravim plugin "FastScan" koji nam omogućava da brzo podesite sve kanale satelitski operater Skilink.Fig. nema 10 -. Prijemnik Kstrend ET-10000, detalj EPG

Softverska podrška je odlična, posebno u vezi sa alternativnim softverom odluka, po proizvođač mogao biti malo fleksibilniji.

Kstrend ET10000 mogu takođe videli fotografije u JPEG ili BMP i pušta muziku u MP3 ili VAV. Multimedija čipset u kombinaciji sa jakim HV omogućava da igrate AVI fajlova, DivKs, KsviD, MOV, MKV, m2ts, FLV, VMV itd Naravno da zavisi od toga šta video i audio kodek, datoteka se kreira. Pa, ne sve datoteke da uspešno igraju.

Prijemnik je uspeo da dobro igraju bez cepanja Test MKV video "Samsung demo Oceanic" 1080p visok bitrate 40Mbps!Fig. Ne 11 - Prijemnik Kstrend ET-10000, search programi.

Prijemnik takođe bavi DTS zvuk. Obrada AAC audio zapis bez problema. Zahvaljujući procesoru, možete uživati u funkciju PIP - picture-in-picture i dve slike u HD rezoluciji. To može da obradi minimum prijemnika na tržištu.

Prijemnik je, naravno, može kontrolisati na daljinu putem veb interfejsa vz PC ili drugi mobilni uređaj (smartphone sa Android). Radovi bez problema streaming HD kanala u PC.

Naravno da radi i striming kanal iz jednog prijemnika na kućnu mrežu u Kstrendu ET10000 da sam detaljno opisano u pregledu prijemnika Vu + Zero. Kao izvor prijemnik služio moj prijemnik VU +. Ni striming HD kanal bio nikakav problem.

Kstrend ET10000 ima i drugu veoma zanimljivu opciju da priključite spoljni uređaj preko HDMI ulaz! Na ovaj način možete priključiti drugi satelitski prijemnik ili DVD plejer, kamera, itd Na Kstrendu možete snimiti A / V signal od ovih eksternih uređaja.

Kao signal izvornog, pokušao sam da priključite risiver VU +, / V signala zapravo pojavio na Kstrendu, ali snimak čuo nikakav zvuk.
   
   
   
ne  pravi  go  toa,  sto  ne  sakas  da  ti  go pravat....MAKEDONIJA   FOREVER.