Autor Tema: PS5 je kompletno rastavljen i razotkriven: Moći ćemo sami mijenjati bočne strani  (Posjeta: 411 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Online mika

 • ADMINISTRATOR
 • *
 • Postova: 3345
 • Country: hr
 • Thanked: 4654 times
 • Spol: Muški
 • ©INFINITY TEAM mika (Miljenko)
 • OS:
 • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
 • Browser:
 • Chrome 85.0.4183.121 Chrome 85.0.4183.121
PS5 je kompletno rastavljen i razotkriven: Moći ćemo sami mijenjati bočne stranice, a hlađenje je odlično izvedeno


Potvrđeno je. PlayStation 5 stiže u bijeloj boji, a možemo ga sami pretvoriti u crnu, crvenu, ljubičastu ili bilo koju drugu boju. Samo zamijenimo bočne stranice. Bez ikakvog alata. To je jedna od prvih stvari koja je otkrivena u službenom PlayStation 5 Teardown videu.

Postolje konzole drži jedan vijak. Koristit ćemo ga kod okomitog postavljanja konzole, a kod vodoravnog postavljanja konzolu fiksiranom drži posebna, nazovimo je tako – vilica (neka ostane zapisano da smo je prvi imenovali).

Bočne standardne bijele stranice ćemo ukloniti jednostavnim podizanjem bez ikakvog alata. Tako ćemo dobiti pristup posebnim otvorima u koje se ciljano skuplja prašina te mjestu gdje možemo jednostavno ubaciti dodatnu M.2 SSD memoriju.I tu stižemo do točke od koje nije dopušteno nastaviti neprofesionalcima. Kasnije Sonyjev inžinjer Yashuiro Ootori u video prikazu nastavlja rastavljati PS5 do posljednjeg vijka.

Blu-ray pogon dodatno je fiksiran i izoliran u odnosu na PS4, pa ne bismo više trebali čuti ni osjetiti vibracije kod rotacije diskova. Često je blu-ray čitač, posebice kod instalacije igara, bio najbučnija komponenta konzole. Pogotovo nakon promjene termalne paste.

PS5 neće biti bučniji s godinama
I sada dolazimo do najbitnijeg argumenta koji koriste mnogi od vas u komentarima. Radi se o “i PS4 je bio tih, i onda nakon godinu dana postane avion!” Tu je krivac bila (loša) termalna pasta koja provodi toplinu s procesora na heat-sink, a koju kasnije ventilatori izbacuju iz konzole. Nakon nekog vremena ona se stvrdne, izgubi svojstva, a konzola (ili PC) postane bučna. To se više neće događati. Kod PS5 korištena je posebna, skuplja liquid metal termalna pasta koja višestruko duže zadržava svojstva. Dakle, PS5 neće postati bučniji s godinama.

Dalje nema nikakvih iznenađenja. Osim da PS5 koristi klasični odvod topline toplinskim cijevima, a ne napredniji vapor chamber kao što se pretpostavljalo. Međutim Yashuiro da će zahvaljujući posebnom dizajnu postizati iste rezultate.

Kompletno rastavljanje pogledajte u 7 minuta videa ispod.
You are not allowed to view links. <a href="http://www.satelitin.com/index.php?PHPSESSID=n2dc80dtj606mh7quf9mkjptc5&amp;action=register">Register</a>&nbsp;or&nbsp;<a href="http://www.satelitin.com/index.php?PHPSESSID=n2dc80dtj606mh7quf9mkjptc5&amp;action=login">Login</a>

FFA.hr
Your ©INFINITY TEAM by mika
tordijal T-90 multifeed 5w,0.8w,1.9e,9e,13e,16e,19.2e,23.5e.28e,39e
VU UNO 4K SE - OPENESI 9.0
TERRA UHF POJAČALO AB011L
ITS ANTENA UHF EK80 L2(21-48)
SPAUN sparos HD DVB-T(2)/DVB-S(2) Analyzer
The following users thanked this post: brzi