Autor Tema: Irdeto je stekao Denuvo s namjerom da ojača sigurnost industrije videoigara  (Posjeta: 642 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Online mika

 • ADMINISTRATOR
 • *
 • Postova: 2510
 • Country: hr
 • Thanked: 4527 times
 • Spol: Muški
 • ©INFINITY TEAM mika (Miljenko)
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • Chrome 63.0.3239.132 Chrome 63.0.3239.132
Tvrtku Denuvo preuzeo je softverski div Irdeto s ciljem da zaštiti videoigre za PC, konzole, VR i mobilne uređaje od piratstva i varanja.Dobro je poznato da tvrtka Denuvo, pružatelj tehnologija i usluga protiv piratstva i varanja raznim platformama te izdavačima videoigara, ne uspijeva uvijek zaštiti nove naslove od kopiranja odnosno ilegalne distribucije. Naime, brojne igre koje su izašle u drugoj polovici prošle godine, a nalazile bi se pod okriljem Denuvo Anti-Temper tehnologije poput Total War: Warhammera 2, FIFA-e 18, Middle-earth: Shadow of Wara i South Park: The Fractured but Wholea, u roku od 24 sata zasjale bi na torrent stranicama.

Nadalje, novija verzija, Denuvo 4.8, koju koriste Assassin’s Creed: Origins, Football Manager 2018, Star Wars Battlefront 2, Sonic Forces, Need for Speed Payback, Injustice 2 i Star Ocean: The Last Hope HD Remaster, odolijevala je piratima gotovo tri mjeseca prije nego su isti probili zaštitu i osigurali svima besplatnu kopiju Sonic Forces igre.

Međutim, oni koji su se nadali da će industrija krenuti u drugačijem smjeru nakon kontinuiranog zazora usmjerenog prema Denuvu mogli bi se razočarati spoznajom da je tvrtku kupio nizozemski Irdeto, svjetski lider u zaštiti digitalne platforme. Prema priopćenju, cilj akvizicije je zaštita videoigara od piratstva i varanja bilo na PC-u, konzolama, mobilnim ili VR uređajima gdje će Irdetoova Cloakware tehnologija podupirati postojeći softver tvrtke Denuvo.

Doug Lowther, direktor nizozemske kompanije koja operira gotovo 50 godina i čiji softver štiti više od pet milijardi uređaja i aplikacija nekih od najpoznatijih svjetskih brandova, poručio je sljedeće:

„Uspjeh svake videoigre ovisi o sposobnosti iste da operira onako kako je to izdavač zamislio. Kao rezultat, zaštita same igre te iskustva igranja je ključna. Naše partnerstvo pod jednim krovom povezuje desetljeće stručnosti u području digitalne sigurnosti kako bismo bolje odgovorili na nove i uznapredovale prijetnje. Radujemo se timskoj suradnji u nizu inicijativa za poboljšanje naše temeljne tehnologije i usluga kako bismo bolje služili našim korisnicima“.

S druge strane, Reinhard Blaukovitsch, osnivač i direktor tvrtke Denuvo, pohvalio je hakere i cyber kriminalce gaming industrije na njihovoj snalažljivosti te je potvrdio kako je „vrlo važno implementirani snažne sigurnosne strategije za borbu protiv najnovijih prijetnji videoigrama te zaštititi investiciju u iste“ budući da je to jedini način da se dobre igre nastave proizvoditi. Naposljetku je još dodao kako je kolaboracija s tvrtkom Irdeto „jedinstvena kombinacija ekspertize u oblasti sigurnosti, tehnologije i poboljšanju antipiratskih usluga da se agresivno riješe sigurnosni izazovi s kojima se korisnici i igrači suočavaju zbog hakera“.

hcl.hr
Your ©INFINITY TEAM by mika


tordijal T-90 multifeed 5w,0.8w,1.9e,4.8e,9e,13e,16e,19.2e,23.5e

VU UNO 4K openATV 6.1
VU ZERO 4K openATV 6.2
GI Xpeed lx class s2 openATV 6.1
SPAUN sparos HD DVB-T(2)/DVB-S(2) Analyzer
The following users thanked this post: Mladjo