Autor Tema: Vlada odobrila 400 miliona za izgradnju RTV  (Posjeta: 785 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline satelit74

  • MODERATOR
  • *
  • Postova: 1383
  • Country: cs
  • Thanked: 1024 times
  • Spol: Muški
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 54.0 Firefox 54.0
Vlada odobrila 400 miliona za izgradnju RTV
« u: Srpanj 04, 2017, 13:18:02 »
 
 
 
 Odobren je projekat izgradnje zgrade Radio-televizije Vojvodine koji  će koštati više od tri miliona evra, odnosno, 400 miliona dinara.Vlada republike Srbije dala je saglasnost da Ministarstvo kulture i informisanja u cilju realizacije projekta “Izgradnja zgrade Radio-televizije Vojvodine” izvrši prenos sredstava AP Vojvodini u iznosu od 400 miliona dinara (oko 3.300.000 evra), rekao je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević nakon potpisivanja ugovora o prenosu sredstava u između Ministarstva kulture i informisanja i AP Vojvodina. Ugovor su potpisali Vladan Vukosavljević i predsednik Pokrajne vlade Igor Mirović. Nakon potpisivanja ugovora u Ministarstvu kulture i informisanja  Vukosavljević je naglasio da su tokom bombardovanja 1999. godine  porušena sva četiri glavna i pet pomoćnih objekta Radio-televizije  Vojvodine.
 
 “Od tog trenutka javni servis RTV radi u veoma otežanim uslovima i cela ta situacija otežava obavljanje osnovne funkcije javnog servisa. Priča o rekonstrukciji i izgradnji novih objekata RTV traje veoma dugo i konačno smo sada u fazi kada se pitanje fukcionisanja Javnog servisa u Srbiji veoma efikasno rešava.”Vukosavljević je naglasio da je ceo projekat izgradnje objekata na 17.500 kvadrata podeljen u četiri faze:“Projektovanje, raščićavanje terena, izgradnja i puštanje u rad zgrade koja bi u potpunosti zadovoljila potrebe javnog servisa. Verujem da će 400 miliona dinara koje je opredelilo Ministrastvo kulture i informisanja uz jednu značajnu invcesticiju AP Vojvodine biti rešen problem izgradnje prostora u kojem bi RTV normalno funkcionisala. Nadam se da će u roku od dve godine RTV dobiti moderno, tehnički-tehnološko opremljeno zdanje” kazao je Vukosavljević.Predsednik pokrajnske Vlade Igor Mirović se zahvalio ministru  Vukosavljeviću i napomenuo da je AP Vojvodina pripremila projekat za  izgradnju objekata RTV.
 
 “Polovinom maja smo dobilo građevinsku dozvolu. Pripremili smo sva dokumenta uključujući i današnji ugovor. Naša očekivanja su su da do polovine juna bude raspisana javna nabavka i da potom počne rad na prvoj fazi izgradnje RTV. Sa novom Vladom Republike Srbije razgovaraćemo o realizaciji druge faze izgradnje RTV. Ovo je istorijski važan projekat u kojem jasno pokazujemo da smo u stanju da otklonimo posledice svega što  se dogodilo 1999. godine. RTV je veoma značajna zbog emitovanja programa na jezicima manjina i izgradnja novog prostora u kojem će funkcionisati javni servis značiće za celu Srbiju. ” kazao je Mirović.
 
 (mondo.rs)
The following users thanked this post: brzi