Autor Tema: iPhone uputstvo za početnike  (Posjeta: 1528 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline malivrag99

  • MODERATOR
  • *
  • Postova: 912
  • Country: mon
  • Thanked: 1350 times
  • Spol: Muški
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 47.0.2526.106 Chrome 47.0.2526.106
iPhone uputstvo za početnike
« u: Siječanj 02, 2016, 23:18:05 »
Kupovina novog telefona donosi dosta komplikacija, pogotovo kada prelazite na neki model koji do sada niste koristili. Tu su problemi upoznavanja sa interfaceom, funkcijama i mogućnostima telefona, prebacivanje podataka sa starog telefona na novi i navikavanje na rad sa potpuno novim okruženjem.

Ukoliko ste prvi put vlasnik iPhone uređaja, doživjećete potpuno novo iskustvo u korišćenju mobilnih uređaja, a mi ćemo vam pomoći da što lakše napravite prve korake kao svježi iPhone korisnik.

Prva stvar koju morate da uradite je da instalirate na vaš računar besplatnu aplikaciju pod imenom iTunes. Ona je nezaobilazna stavka u korišćenju vašeg telefona, jer vam omogućava backup podataka sa vašeg telefona, sinhronizaciju multimedijalnih sadržaja, instalaciju novih aplikacija i druge veoma važne funkcionalnosti vezane za vaš mobilni uređaj.

iTunes je, kao što smo rekli, besplatna aplikacija i možete je downloadovati sa zvaničnog Apple sajta.

Naravno, prvi sledeći korak je prebacivanje kontakata sa starog telefona na vaš novi iPhone. Procedura nije previše komplikovana, ako se pridržavate našeg uputstva za prebacivanje kontakata na iPhone.

Da bi mogli da koristite iTunes i sve mogućnosti koje vam software pruža, neophodno je da kreirate svoj AppleID. AppleID je vaš nalog kojem pristupate svim Apple servisima i kojim se identifikujete prilikom korišćenja servisa.

Najveći servis koji Apple nudi na našim prostorima je App Store. Pomoću ovog servisa možete na vaš iPhone instalirati razne aplikacije, igre i drugi sadržaj. App Store sadrži ogroman broj aplikacija spremnih za instalaciju, i taj broj se svakim danom povećava. Pomoću ovog servisa možete instalirati veliiki brij besplatnih aplikacija, ili aplikacija sa cijenom  od jednog dolara.

Kako bi mogli da koristite ovaj servis, morate prvo kreirati AppleID, na lak i jednostavan način, koristeći uputstvo za kreiranje AppleID naloga. Nakon što uspješno kreirate vaš Apple nalog, možete krenuti u instalaciju aplikacija i igrica koje vas interesuju. Da ne bi imali problema prilikom instaliranja novog sadržaja na vaš iPhone, mi smo se potrudili da vam pomognemo i pri instalaciji aplikacija.

Kako bi se što lakše snašli, možemo vam predložiti aplikacije koje bi obavezno trebali da imate na svom novom telefonu. Ukoliko volite da igrate video igre, možete pogledati naše predloge igrica koje su odličan početak vaše iPhone igračke karijere.

Vjerovatno će vam posebno biti zanimljive aplikacije iMessage, koja vam omogućava besplatnu SMS komunikaciju sa vašim prijateljima koji posjeduju iPhone,  Find My iPhone i Find My Friends, koje vam pomažu da pronađete vaš telefon ukoliko ga izgubite, ili da omogućite vašim prijateljima da vide vašu trenutnu lokaciju, kao i vi njihovu.

(izine.me)
Četiri se stvari ne mogu vratiti: izgovorena riječ, izbačena strijela, protekli život i propuštena prilika.
Your ©INFINITY TEAM by  malivrag99
The following users thanked this post: edinos, baksuz no1